NEM OPSKRIFT MORTENSAFTEN - RØDKÅLSALAT M. STEGT ANDEBRYST



Denne opskrift på hjemmelavet rødkålssalat med appelsin, granatæble & stegt andebryst må i bare smage!


Antal personer:
4 personer

Forberedelsestid:
45 min

Ingredienser til rødkålssalat:
et halvt rødkål
1 granatæble
1 æble
1 eller 2 Små appelsiner
1 håndfuld valnødder
1 håndfuld mandler
1 håndfuld rosiner
2 spsk. horning
4 spsk. balsamico
6 spsk. olie
salt & Peber

Ingredienser til andebryst:
2 stk andebryst ca. 200 gram
grov salt & peber
Evt. Frisk fed hvidløg & timian

Fremgangsmåde af rødkålssalaten:
  1. Snit rødkålen fint.

  2. Brug en kniv til skære rundt langs granatæblet. Skær kun ind igennem skrællen, men ikke hele vejen igennem. På den måde ødelægger du ikke granatæblekernerne.

  3. Fyld en stor skål med lunken vand.

  4. Læg granatæblet i det lunken vand og del det i to halvdele.

  5. Brug dine finger til at brække kernerne ud af skallen.

  6. Fordi granatæblekernerne er tungere end vandet flyder de til bunds i skålen.

  7. Det hvide frugtkød, som er lettere end vandet, vil flyde til tops i skålen.

  8. Man spiser ikke det hvide frugtkød, da det er meget bittert.

  9. Du har nu fjernet alle granatæblekernerne fra skallen, og kan nemt hælde vandet i vasken sammen med skræl, og frugtkød. Granatæblekernerne bliver i bunden af skålen.

  10. Tag granatæblekernerne op ad skålen.

  11. Skræl appelsinen og skær den i både. Fileter hvis er så dygtigt! ;-)

  12. Skær æblet i tern.

  13. Pyt valnødder, mandler & rosiner i skålen.

  14. Bland det hele godt sammen.

  15. Sidst bland en dressing af honning, balsamico, olie og salt & peber. Pisk det godt sammen og hæld dressingen over rødkålsalaten. Bland det godt sammen server på et fint fad, skål eller lignende.

  16. Fremgangsmåde af andebrystet:

  17. Start med ridse aneskindet, gnid godt med salt & peber.

  18. Læg andbrystet med skindsiden nedad med en rigtigt varm pande.

  19. Steg ved den varme til det meste af fedtet er smeltet væk og skindet er sprødt ca. 12 minutter. Stille og roligt smelter fedtet af andbrystet og skindet bliver mere og mere gradvist sprødt.

  20. Vend andbrystet og steg på kødsiden til kernetemperaturen er ca 58 grader. 2 - 3 minutter. Det skal føles som på ledet af din tommelfinger, lidt blød men alligevel fast.

  21. Til sidst, læg andbrystet til side, og lad det hvile i 5 - 10 minutter.
Det er en af mine livretter, den smager intet mindre vidunderligt, fantastisk! Du kan spise den på alle tider af året, en sommer aften, med en god rødvin, eller en erstatning i stedet for den tunge jule mad. Du har alle de gode nødvendige smagsindtryk i retten. Andbrystet er saftigt og smagfuldt, andskindet sprødt og saftigt, salaten frisk, syrlig og utroligt sprød. Min mund løber helt i vand ved tanken. Mhmmmm. :P


Mums! Velbekomme fra Kidi Univers

Kommentarer