NEM DAMPEDE BLÅMUSLINGER MED URTER, GULEROD OG PERSILLE

Dampede muslinger med hvidløg og timian. Den her opskrift på dampede blåmuslinger med hvidvin, hvidløg og frisk timian er et sikkert hit til weekenden med et dejligt stykke hvidløgsbrød Mums! 😛


Antal personer:
4 personer

Forberedelsestid:

30 minutter

Ingredienser:
3 dl hvidvin
1 spsk. smør
1 løg
2 fed hvidløg
2 kviste timian eller pulver timian
1 tsk. salt
lidt peber
2 kg blåmuslinger
1 dl persille / håndfuld persille
evt. hvidløgsbrød

Fremgangsmåde:
1. Vask muslingerne grundigt for sand og skæg ved at skylle i flere omgange koldt vand, og skrabe skæg og skidt af med en skarp genstand som en kniv. Muslingerne skal være lukkede på dette tidspunkt, er muslingen åben, så giv den et par slag ned i køkkenbordet eller et spækbræt, og se om den lukker sig. Smid åbne eller ødelagte muslinger ud. 

2. Hak løg og pres hvidløg fint. Varm gryden op til meget høj varme. Kom alt undtagen muslinger og persille i gryden, og kog op. Kom muslingerne i gryden og låget på lad det koge op. Vent et par minutter og ryst gryden lidt. Tilsæt finthakket persille.

3. Tjek at alle muslinger har åbent sig. Smid evt. lukkede muslinger, da disse er dårlige. Tag muslingerne op med en hulske og kom dem i en skål. Gem den gode muslingelage.

4. Server muslingerne i dybe skål eller tallerken hæld lagen over. Drys evt. lidt ekstra persille på toppen.

Tip:
Server gerne noget godt brød til blåmuslingerne med hvidløgsbrød.

Mums! Velbekomme fra Kidi Univers

Kommentarer