NEM KLASSISK CITRONFROMAGE

Man går sjældent galt i byen med en klassiker som citronfromage.
De fleste af os har nok et forhold til citronfromage. Vi elsker simpelthen en god citronfromage i min familie, og heldigvis er den ret nem at lave selv. Her får du vores opskrift på en lækker, cremet og silkeblød mormor fromage med citron.


Antal personer:
4 personer

Forberedelsestid:

1 time

Hviletid:
Hviletid på køl: 2 timer gerne 1 døgn

Ingredienser til citronfromage:
4 æg
3 dl piskefløde (evt. 1 dl piskefløde til pynt)
4 lade husblas
130g sukker
Saft fra 2-3 citroner
Skallen fra 2 citroner
evt. citronmelisse og hakket mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde af citronfromage:
1. Læg de 4 blade husblas i blød i rigeligt vand. Sørg for de ikke hænger sammen. Lad dem ligge i vandet i 10 minutter.

2. Riv skallen af citronerne på den side af rivejernet, den størrelse citronskal man gerne vil have.
Gem lidt citronskal til pynt. Pisk æggeblommer, sukker og citron med en elpisker til helt hvid skum, der skal piskes grundigt og længe.

3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til blødt flødeskum. Pres saften af citronerne. (1 citron giver ca. ½ dl citronsaft)

4. Tag husblassen op af vandet, og læg den i en lille gryde med vand der hænger ved. Smelt husblassen ved meget svag varme, men du rører rundt. Husblassen skal kun lige akkurat blive flydende og må ikke boble.

5. Tag gryden af blusset, og bland citronsaften i den smeltede husblad. 

6. Rør husblas-citronsaften i den piskede æggeblommemasse. Vend derefter forsigtigt flødeskum og til sidst de piskede æggehvider i.

7. Hæld fromagen i et portionsglas (eller i en stor serveringsskål) og dæk med husholdningsfilm eller viskestykke. Lad desserten stivne ca. 2 timer i køleskabet, eller et døgn før servering. 

8. Pisk fløden til skum.

9. Pynt fromagen med flødeskum og evt. lidt revet citronskal, citronmelisse og hakket mørk chokolade lige før servering. Jeg brugte selv en rast mørk pålægschokolade. 😀

Mums! Velbekomme fra Kidi Univers

Kommentarer