FRIKADELLER UDEN ÆG MED STUVET SPIDSKÅL OG PERSILLE



Her er den bedste opskrift på frikadeller med stuvet spidskål. Klassisk opskrift med masser af smag, og nogle virkelig gode saftige frikadeller uden æg. Frikadeller med stuvet spidskål er en klassisk dansk ret, som er blevet nydt i gennem mange generationer, og bliver det stadig den dag i dag. Retten er nem at lave, og så smage den bare fantastik godt.

Antal personer:
4 personer

Forberedelsestid:
40 minutter

Ingredienser til frikadeller farsen:
1 pakke / 400 gram hakket kalv og svin
1,5 teskefuld groft salt
friskkværnet peber
muskatnød
hvidløgspulver
2 løg
3 spiseskefulde havregryn
lidt raps
1 grøntsagsbouillon
2 deciliter mælk
flyde margarine til stegning

Ingredienser til stuvet spidskål:
1 halv stort spidskål
1 liter sødmælk
flyde margarine
4 spiseske mel
10 kartofler
5 gulerødder
muskatnød
friskkværnet salt
friskkværnet peber
4 deciliter spidskål kogevand

Fremgangsmåde af frikadeller:
1. Start med farsen til frikadellerne. Kom det hakkede kalv og svin i en skål sammen med groft salt, peber, hvidløgspulver, grøntsagsbouillon og muskatnød. Ælt det godt sammen med hænderne.

2. Rør derefter løg og havregryn og rap i frikadellefarsen. Tilsæt mælken gravist, og rør frikadellefarsen lind. 

3. Lad den trække lidt i køleskabet. 


Fremgangsmåde af stuvet spidskål:
1. Spidskålet snittes i tynde strimler, og koges i letsaltet vand sammen med kartoflerne. Spidskålet er færdigt når kartoflerne er kogte. Hæld vandet fra, men ge fire deciliter af spidskål kogevandet.

2. Smelt en god klat smør eller flyde margarine på en høj varme. Form frikadellerne som kugle med dine hænder og læg frikadellerne på panden, hvorefter du skurer lidt ned for varmen, så frikadellerne steges ved middel varme. Vend frikadellerne nogle gange undervejs og stege tiden cirka fem minutter på hver side. 

3. Stuvet spidskål laver du ved at smelte lidt flyde margarine / smør i en gryde, og derefter piskes hvedemel i. Så det bliver en slags bolle, pisk derefter fire deciliter af spidskål kogevandet og mål indtil du har den rette konsistens- Kog spidskålet, kartoflerne og gulerødderne til de møre. Tilsæt gerne mere hvis sovsen stadig er for tyk. Husk muskatnød, friskkværnet salt og peber. Lad sovsen småkoge i 10 minutter, put til sidst spidskålen, kartoflerne og gulerødderne i sovseblandingen. 

4. Anret på en fin tallerken, og drys lidt frisk persille på det stuvet spidskål.

Mums! Velbekomme fra Kidi Univers


Kommentarer