BOLLER I KARRY MED ÆBLER, GULEROD OG MANGO CHUTNEY

Boller i karry er en god gammel klassiker ved de danske middagsborde. Retten er så populær og velkendt blandt danskerne, at den tilbage i 2014 var med i opløbet da Danmarks nationalret skulle kåres. Til trods for at flere medier havde boller i karry som en af favoritterne, blev det dog ikke den populære karryret der løb med sejren. En nominering alene understreger dog, at der her er tale om en af de mest elskede retter i Denmark. Boller i karry måtte se sig slået på målstregen til en anden højelsket dansk klassikker: Stegt flæsk med persillesovs. Her er en nem og lækker opskrift på klassisk omgang boller i karry med ris tvistet med æble, gulerod og mango chutney.


Antal personer:

4 personer

Forberedelsestid:

1 time

Ingredienser til kødboller:
500 gram hakket flæskekød / svinekød
1 æg
1 dl. havregryn
1 løg
1 grøntsagsbouillon i farsen
lidt salt i kogevandet
100 ml. mælk
2 spsk. mel
friskkværnet salt
friskkværnet peber

Ingredienser til karrysauce:
40 g. smør
1 grøntsagsbouillon 
3 spsk. hvedemel
5 tsk. karry
4 dl. mælk

friskkværnet salt
friskkværnet peber
solsikkeolie

Ingredienser til tilbehør:
2 poser ris / 400 gram ris
mango chutney
flutes

Fremgangsmåde af boller i karry:
1. Start med kødbollerne. Kødet røres godt sammen med salt. 
Brug eventuelt hænderne til at ælte farsen sammen med, det fungerer rigtigt godt.

2. Hak løg helt fint eller grov hvis man er til det. Kom det i farsen sammen med æg, mælk, havregryn, hvedemel og grøntsagsbouillon. 

3. Kog vandet op. 

4. Form farsen til kødboller på størrelse med en lille golfbold, og kog kødbollerne cirka 8-10 minutter i det kogende vand. Kogetiden er fra når den sidste kødbolle er lagt i vandet, men skru lidt ned for varmen, da vandet ikke skal bulderkoge. 

5. Fisk de færdige kogte kødboller op af vandet med en ske eller hulske hvis man har dette. Læg de, til side, og gem kogevandet til karrysovsen. 

6. Smelt lidt flyde margarine eller solsikkeolie. Når det smeltet piskes hvedemel i sammen med karry og grønsagsbouillon. Lad det bage af i et minut, så du også får brændt karryen af. 

7. Pisk derefter stille fem deciliter af kødbollekogevandet i  sovsen, og lad karrysovsen simre i fem minutter.

8. Tilsæt æbler og revet gulerod, smag karrysovesen til med salt og peber. Du kan også justere med mere karry. Styrken på boller i karry afgøres blandet andet af hvilken karry du anvender, og der kan være stor forskel. Derfor er det vigtigt, at du smager retten godt til.

9. Læg kødbollerne i karrysovsen, og lad dem lige varme igennem.

10. Boller i karry serveres med kogte ris, jeg elsker selv blandet vildris. Kan også serveres ed en god salat. Kog risene som anvist på pakken cirka 18 minutter, men pas på ikke at overkoge dem. 

Mums! Velbekomme fra Kidi Univers

Kommentarer

  1. How to login into the casino in 2021
    Here is wooricasinos.info how to do this: Step 1. Go to the website. · Click on the “Login” link https://vannienailor4166blog.blogspot.com/ on septcasino.com the right-hand side. · Click www.jtmhub.com on the “Login” button to enter a live chat number. · Enter herzamanindir the

    SvarSlet

Send en kommentar